Opplev Vikingtiden – Bo et helt døgn i Langhuset
Vertskapet ønsker velkommen til eksklusiv overnatting. Det er fra sommeren 2021 muligheter for å ha Langhuset på Sandnes for seg selv i et helt døgn.

Det er fra sommeren 2021 muligheter for å ha Langhuset på Sandnes for seg selv i et helt døgn.Her kan dere ta en reise tusen år tilbake i tid, benytte drakter, lese, spise, leke og konkurrere, og leve sammen som vikinger i 1-3 døgn.

Inntil 6 sengeplasser er oppredd med gode dyner, sengeklær og håndklær i samarbeid med Scandic Hotell Syv Søstre. Det kan tilrettelegges for ytterligere sengeplasser etter nærmere avtale.

Toalettfasiliteter i Langhuset samt toaletter og dusj i servicebygget.

·         Maksimum 1 kohort ad gangen, familie eller gruppe

·         Sommerpris kr 2.250 pr døgn pr kohort (mandag-søndag)

Sandnessjøen Vaktselskap har vaktholdet ved Langhuset.

Bestillinger og reservasjoner gjøres til vertskapet i Langhuset:

Kontakt vertskapet på telefon/sms 970 44 000 eller gjennom kontaktskjemaet (se menylinjen). Fyll inn navn og kontaktadresser, antall personer og ønsket datoer for reservasjon, slik at oppholdet kan planlegges sammen med vertskapet.

Overnattingsgjester må ha med følgende:

·         Egen mat og drikke for oppholdet

·         Turmat for grilling på bålpanne eller på anviste bålplasser utendørs

Langhuset har diverse utstyr for ulike aktiviteter, lek og konkurranser med lesekrok, brettspill, pil/bue, tautrekking, stylter, skjold og sverd m.v. samt utleie av fiskeutstyr for utflukter.

Konseptet «en dag til» er idéutviklet og finansiert av Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord Norge.

Les mer om samarbeidet med Sparebank1 NordNorge, og «Nye opplevelser i Nord» og testing av konseptet «en dag til sommeren 2021» på følgende linker:

·         Om prosjektet (nyeopplevelser.no)

·         Overnatting på høvdingsetet Sandnes, med lokal mat på vikingvis (nyeopplevelser.no)

Håkon Sverdrupsen er del av vertskapet denne sommeren, og viser her fram sengeplassene i Langhuset. Gode dyner, sengeklær og håndklær leveres i samarbeid med Scandic Hotell Syv Søstre.

Sengeplassene i Langskipet er populær blant de unge. Her er det bare å hoppe «i land», ta med seg sverd og skjold som henger på skutesiden og være klar til kamp.

Tautrekking og sverdslag er populære aktiviteter – fra sommerens besøkende.

Grilling og bålkaffe hører med for både store og små, og faste bålplasser skal alltid passes godt på.

Ulike utendørs lek og aktiviteter med bl.a. skattejakt på Høvdingsete på Sandnes.

Aktiviteter både  innen- og utendørs. Langhuset har lesekroker med bl.a. barnebøkene Gisle på Sandnes og bildebok med Sagnet om Trolfjellene. Flere spennende boktitler og souvernirer kan kjøpes i Langhuset (VIPPS).  Her prøver noen av sommerens gjester ut sengeplassene i Langskipet.

Flere gamle brettspill som Mølle / Mil, Hnefatafl og Kubb er også aktiviteter innendørs. Kontakt vertskapet for å ta fram brettspill og spillets regler.

Her kan dere ta en reise tusen år tilbake i tid, benytte drakter, lese, spise, leke og konkurrere, og leve sammen som vikinger i 1-3 døgn.