Fire årstider – stor sommerkonkurranse
Langhuset gjennomførte mandag 8. august, sommerens store tevling.

Langhuset gjennomførte mandag 8. august, sommerens store tevling. Det ble kåret individuelle mestre i kappgang stylter og skytekonkurranse med pil og bue.

I tillegg er det kåret beste stafettlag i kappgang stylter med innlagt skyting med pil og bue. Det var hele 19 deltakere fra mottaket i Leirfjord. Alle fikk deltakerdiplom for stort mot, lærevilje, gode prestasjoner og god sports ånd.

Vinnerne fikk diplomer og ble også premiert med quiz- og kryssordboka «på kryss og tvers på Helgeland» – boka har flotte bilder fra regionen og er laget av Magne Myrvold.

Den store skattejakten foregikk i og utenfor Langhuset på Sandnes, og alle deltakerne som fant fram til navnet på denne «mektige skatten» ble premiert med deltakerdiplom.

Deltakerne hadde selv laget sine egne stylter, piler og buer. Alle hadde brukt forrige uke til forberedelser, og det ble framvist framtredende prestasjoner på stylter og stor presisjon med pil og bue. Konkurransen var hard i alle øvelser og felt, og det ble til slutt kåret vinnere som fikk sin velfortjente hyllest fra alle deltakerne og vertskapet.

Høvdingen Oddvar Pettersen ledet tevlingene og var myndig dommer i alle øvelser.

Se bilder fra konkurransene nedenfor.

Stor konsentrasjon under bueskytingen.

Der ble det blink, eller….

Bokstavfunn i skattejakten på den «mektige skatten».

Klar for del finale i kappgang på stylter.

Vinner av styltekonkurransen.

Etter tevlingene var det premieutdeling og diplom til deltakerne. Her vinneren av bueskytter konkurransen.