Skinnfellkurs i Langhuset
Skinnfellkurset i Langhuset i Sandnessjøen 24 - 26. februar samlet 12 deltakere fra ytre Helgeland og en langveisfarende fra Sverige.

Deltakerne fikk kyndig veiledning fra kursleder Ingrid Strand fra Nordnorsk Pensjonistskole i Sømna som holder kurs for deltakere i alderen 16 år til 90 pluss. Antall kursdeltakere begrenses til 12 – 15 per kurs og det er ofte ventelister på enkelte kurs.

Anna Lena Persson hadde kjørt omlag 30 mil fra Stora Blåsjön ved Gäddede i Sverige, for å være med på helgas skinnfell sykurs i Langhuset. Hun hadde med seg mannen Frank Van Der Stijl som gjerne ble med på en helgetur ut til Helgelandskysten. Anna Lena sin interesse for skinn bearbeiding startet for ca 30 år siden med et garvekurs på Folkehøgskolen. Nå ville hun lære mer om det å sy skinnfell selv og deltok på kurset i helga.

Lilliann Jensen var en av de mange lokale som har drevet med skinnfellsying i mange år og synes det er både nyttig og sosialt å delta på slike kurs. Lillian og flere venner av henne har drevet med skinnhåndverk der de også har laget babyposer, luer, votter, tøfler og sitteunderlag. Mulighetene er mange innenfor denne hobbyen og hun oppfordrer flere til å hive seg med – også menn.

Kursleder Ingrid Strand har i flere år hatt en drøm om å arrangere skinnfellkurs i Langhuset. Siden interessen er så stor i denne regionen lover Ingrid nye kurs til høsten.

Kursdeltakerne med sine skinnfeller samlet foran inngangen til Langhuset.

Kursdeltakerne får svar på sine spørsmål og kyndig veiledning fra kursleder Ingrid Strand.

Langveisfarer Anne Lena og hennes mann Frank viser fram et flott skinn forran åren i Årestua.

Kursdeltakerne samlet i Årestua. Vikingene drev mye med skinnbearbeiding og både kursleder og kursdeltakerne syntes det var meget flott å kunne få arrangere og delta på kurs i Langhuset.