Lys i Langhuset – LUCIA
Rundt 180 barn og voksne hadde funnet veien til Langhuset og markerte LUCIA sammen med FYRET

Langhuset var overfylt med barn, foreldre og besteforeldre søndag 11. desember 2016. Barna fra Kultur- og teaterverkstedet FYRET opptrådte og deltok i LUCIA-forberedelser. Rundt 180 barn og voksne hadde funnet veien til Langhuset og markerte LUCIA sammen med FYRET. Instruktør Heidrun Persdatter Aaserud i FYRET hadde regien inne i Langhuset, og sammen med barna ventet hun spent på opptoget fra byen – et opptog som ble ledet an med hest og vogn, tente lys og fakler. Det var virkelig «lys» på vei til Langhuset denne kalde vinterdagen i desember.  Bålene var tent utenfor Langhuset, og mange gledet seg til lys og varme i Langhuset, flotte opptredener og deilige lussekatter som markerte LUCIA-forberedelsene.

Vertskapet i Langhuset takker alle som har bidratt til en flott søndag ettermiddag, og mange takk til vår samarbeidspartner FYRET og til LIONS som hadde ordnet med kusk, hest og vogn.

Ungene deltok inne i Langhuset med både skumle og artige fremføringer av LUCIA i flere adersgrupper, satt sammen av instruktør Heidrun Persdatter Aaserud. De var flinke skuespillere som uredd fremførte sine akter og håndterte også mikrofon på en fin måte. Til slutt var det et laangt LUCIA opptog der også de minste barne deltok – utstyrt med både lys og LUCIA kroner på hodet.