Sommerverter på plass i Langhuset

Sommervert Judith Bach (19), tar i mot besøkende i Langhuset denne sommeren. Hun veileder, guider og serverer gjestene, og har allerede

hatt travle uker i sommer. Det er mange besøkende fra ulike nasjoner, og det går i norsk og engelsk. Tysktalende får mer om historiene og skikkelsene fra Sandnes i egne foldere på tysk. I tillegg til sommervertene er også trellen gjennom alle år, John Arthur Jørgensen, og høvdingen Oddvar Pettersen på plass i vertskapet.

Vertskapet vil utvide åpningstidene på hverdager og planlegger helgeåpent de to siste helgene i juli, og ytterligere sommerverter vil komme på plass. Langhuset har åpent fram til 12. august.

Sommervertene er rekruttert og støttet av Samfunnsløftet Sparebanken Nord Norges - #1000 sommerjobber – et flott tiltak som hjelper ungdommer over 16 år inn i arbeidslivet og med sommerjobber.

I perioden er det både gjestebud og grupper som tas i mot på dag- og ettermiddagstider. Besøkende i grupper kan bestille tidspunkt for guiding og bespisning.

Sommervert Judith Bach inviterer gjestene inn i Langhuset på Sandnes, her fra inngangspartiet.

Sommerverten viser noen av utstillingene og plakatene som formidler mer om reisene, hendelsene, skikkelsene og ættene, slik disse er beskrevet i sagaen om Islendingen Eigil Skallagrimson.

 

Historieforteller, guide og sjefskokk i Langhuset. John Arthur Jørgensen gjør gjerne et dypdykk i ættetavlen og forteller mer om bl.a. skikkelsene fra Høvdingsete på Sandnes, om slaget på Sandnes og hendelsene presentert i Eigils saga.

 

Vertskap Judith klargjør grua i Årestua.

 

Sommervert Judith ved kongestolen i Gildehallen.