Aktuelt

Høvdingen Torolv Kveldulvson ved Høvdingsete på Sandnes startet handelseventyret med tørrfisk fra Lofoten til Tyskland og England.

Langhuset hadde storfint besøk fra «Mjøsen Lange». Høvedsmann Kai Gjessing med sitt mannskap, besøkte Sandnessjøen og Høvdingsete på Sandnes, lørdag den 5. august.

I samarbeid med Kultur- og teaterverkstedet FYRET ønsker Langhuset å gjenskape magien fra «SANDNES-SPILLENE». Forberedelser og planlegging pågår denne høsten, og målsettingen er å kunne sette opp dette utendørsspillet sommeren 2019.

Denne høsten blir det «LAIV» i Langhuset sammen med kultur- og teaterverkstedet FYRET. Langhuset og Fyret har etablert et forpliktende samarbeid, og har store planer denne høsten og fram mot sommeren 2018.

Langhuset på Sandnes er både reist og driftet på dugnad og frivillighet, og det gjenstår fortsatt et stort arbeid for å sikre ulike spor og beretninger fra vikingtiden. Siden 2009 har ildsjeler hatt 

Entreprenøren Hæhre samlet tre av sine arbeidslag til Gjestebud, og til sammen deltok omkring 150 ansatte på disse samlingene 17, 24.06 og 01.07.2017. 

Sandnessjøen Styrkeklubb var 20.05.2017 samlet til Gjestebud og kappestrider. Damene gjorde reint bord i tevlingene og utklasset herrene. 

I slutten av mars gikk Helgelandskonferansen av stabelen i Sandnessjøen.  Kommunenes fremste ledere og politikere var samlet til Gjestebud i Langhuset 29.03.2017.

Fredag 17.03.2017 var 6. klasse ved Sandnes skole på besøk i Langhuset. Elevene hadde under faget historie gjennomført et prosjekt med oppgaver om Vikingtiden og 

Skinnfellkurset i Langhuset i Sandnessjøen 24 - 26. februar samlet 12 deltakere fra ytre Helgeland og en langveisfarende fra Sverige.